Skip to main content

Az iPhone hangszóró javítás gyakori szervizmunka, ugyanis az almás készülékek népszerűsége és a nagy számok törvénye alapján szinte minden napra esik egy hangszóró javítás. 

Ha a hangszóró nem működik, számos olyan funkció is megszűnik, amely az iPhone-t olyan nagyszerűvé teszi. Nem fogsz tudni zenét lejátszani, nem tudsz kihangosítóval telefonálni, nem hallod az értesítések hangját, egyszóval elveszíted egy olyan képességét, amelynek hiánya rendkívül frusztráló. De semmi gond, a megoldás egyszerű, de azért ne próbálkozz otthon, házilag megjavítani, inkább hozd be szervizünkbe.

Honnan tudhatod, hogy elromlott a hangszóró?

Az elromlott és a nem működő hangszóró között van némi különbség, mutatjuk, miért. Próbálj meg elvégezni egy iPhone hangszóró tesztet, hogy lásd, egyáltalán jön-e ki hang a telefonodból vagy teljesen néma. Teszteld a csengőhangokat, a médiahangokat, és ellenőrizd, hogy működik-e a hangszóró hívás közben.

Ha ezeken túl vagy, és sehogy sem tudsz hangot kicsikarni az iPhone-odból, ne késlekedj, hoz be pesti vagy budai üzletünkbe, ahol azonnal és ingyenesen megvizsgáljuk, mi lehet vele a probléma. A YouTube útmutatók és más okosságok alapján sem tanácsos nekiugrani otthon a szerelésnek, ugyanis nagy valószínűséggel se tapasztalatod, se megfelelő munkaeszközeid nincsenek a művelethez. Korábbi cikkünkben írtunk már arról, miért ne ugorj neki otthon a telefonod előlapi kamera cseréjének, ez esetben is ugyanúgy vélekedünk. 

Mi okozhatja a hangszórók némaságát?

A készüléked szoftvere az, amelyik arról dönt, hogy melyik hangot és mikor játssza le, a hardver, vagyis a beépített hangszóró pedig a szoftver utasításaira ad ki hangokat. Ha a szoftver hibásan működik, előfordulhat, hogy az iPhone nem küldi a megfelelő jeleket a hangszórónak, így a hangszóró tompa vagy egyáltalán nem működik. 

Jó hír, hogy a legtöbb szoftverprobléma otthon is orvosolható. Elsőként tehát a szoftveres hibát kell kizárni. Ez ráadásul ingyen van, ellentétben a javítással. Ha ez megvan, és továbbra sem ad ki hangokat, következhet a hardver. 

Ezeket próbáld ki, mielőtt szervizbe viszed

Triviálisnak tűnhetnek, de hidd el, tapasztalatból beszélünk. Bizony sokszor fordult már elő, hogy olyan telefont hoztak be az ügyfelek javításra hangszóró problémával, amely véletlenül le volt némítva. Milyen tipikus hibákat követhetsz el? Erről is olvashatsz a blogunkban.

Mielőtt szervizeltetnéd, próbáld ki ezeket:

  • Győződj meg róla, hogy az iPhone nincs néma üzemmódban.
  • Ellenőrizd, hogy a hangerő teljesen fel van-e tolva, illetve engedélyezve van-e a gombokkal való váltás.
  • Nézd meg, nem maradt-e a készüléked fejhallgató módban.
  • Ellenőrizd, nem máshol szól-e a iPhone-od hangja. Bluetooth hatótávon belül akár más eszközökre irányíthatja a készülék a hangot. Kapcsold ki a Bluetooth-t, majd próbáld újra.
  • Állítsd vissza a gyári beállításokat. Ha a fentiek közül egyik sem oldotta meg a problémát, próbáld ki ezt, de előtte ne felejts el biztonsági másolatot készíteni a telefonról. 

Ha továbbra sem hallasz semmit, vagy az iPhone hangszórója továbbra is tompa, akkor kizártad annak a lehetőségét, hogy a szoftver okozta a problémát, ez azt jelenti, hogy a hangszóró elromlott. 

Az iPhone hangszóró javítása

Viheted hivatalos márkaszervizbe javításra, de készülj fel, hogy mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, ráadásul sok időt is vesz igénybe. 

Olcsóbb alternatíva egy márkafüggetlen szerviz. Hozd hozzánk, így akár a helyszínen is megvárhatod, amíg elkészül, ugyanis, ha van megfelelő alkatrész készleten, 1 órán belül javítjuk a készüléket. Nagy tapasztalattal rendelkezünk és 180 nap garanciát adunk a cserealkatrészre.