Skip to main content

Telefonról adatmentés, ha nincs más megoldás

By május 11, 2022Blog

A telefonról történő adatmentés a felkészült, szakértő csapattal rendelkező szervizek alapvető szolgáltatásai közé tartozik, bár kevesen vállalkoznak teljes körű adatmentésre. 

Az okostelefonok nélkülözhetetlen társaink, életünk szerves részét képezik, ezen éljük az életünket. Már nemcsak telefonálunk, hanem böngészünk, fotózásra, videózásra, zenehallgatásra, bankolásra, munkára és még sok egyéb dologra használjuk. Emiatt egy sérülés esetén joggal érezhetjük, hogy itt a világvége, oda az életünk, az emlékeink, és a kényelmünknek is annyi.

Teendők a sokk után

Vízbe ejtés esetén a legfontosabb, hogy azonnal kapcsold ki a telefont, és lehetőség szerint távolítsd el az akkumulátort.

Amennyiben az esés eredményeképp megrepedt, összetört a kijelző vagy a hátlap, megsérült a kamera, nézd meg, ki tudod-e kapcsolni a készüléket, látod-e a kijelzőt, tudod-e használni a különböző funkciókat. A felületi sérülések sokszor komolyabb alkatrészhibát takarnak, a repedéseken bejuthat a por, a szennyeződések, a nedvesség, ami komolyabb meghibásodást is okozhat, ezért inkább mutasd meg szervizünknek. 

Ha sehogy sem tudsz életet lehelni a telefonba, nagyobb a baj, akár adatmentésre is szükség lehet, ezért hozd be pesti vagy budai üzletünkbe, ahol kollégáink adatmentéssel is foglalkoznak

Ingyenes bevizsgálás a hibák feltérképezésére

Az interneten számos módszert leírnak, hogyan tudod visszaszerezni adataidat. Különböző adatmentő programok léteznek, de ha nem érzed magadban a készséget, jobb, ha nem kísérletezel, hanem szakemberekre bízod. 

Szervizünkben az adatmentésen túl a különféle sérült alkatrészek cseréjét is megoldjuk, vállaljuk különböző márkák és típusok kijelző, hátlap, akkumulátor, elő- és hátlapi kamera, hangszóró, töltőcsatlakozó cseréjét. Ha szeretnéd tudni, hogyan dolgozunk, milyen általános esetekre tudunk megoldást nyújtani, böngészd át blogunkat, hátha találsz tippeket a problémád megoldására.

A készülék bevizsgálását ingyenesen végezzük, melynek során feltérképezzük a lehetséges hibákat, igyekszünk azokra a lehető legjobb megoldást kínálni. Költségbecslést adunk, ami után eldöntheted, ránk bízod-e a telefonod javítását. 

Sajnos vannak olyan, akár sérülésből eredő hibák, mint például az alaplap vagy a memóriachip bizonyos károsodásai, amikor mi sem tudunk segíteni, amikor az adatmentés nem kivitelezhető, de a legtöbb esetben van megoldás.

Telefonról történő adatmentés profin

Felmérjük a sérülés jellegét, megnézzük a sérült alkatrészek cseréjének lehetőségét. Kiterjedt partnerhálózatunknak, több mint 10 éves tapasztalatunknak köszönhetően nem ismerjük a lehetetlent, a legtöbb esetben tudunk segíteni. Az egyszerűbb problémák, alkatrészcserék, valamint a leggyakoribb készülékek esetén akár azonnali, 1 órán belüli precíz javítást is tudunk vállalni.

Amennyiben adatmentés válik szükségessé, rendelkezünk egy speciálisan erre készült szoftverrel, melynek segítségével orvosolható a baj. Ha nagyobb a gond, és az alaplap sérült, utolsó opcióként ott van a chipmentés módszere, ami a legtöbb készülék esetében segíteni szokott. 

Mit tehetsz adataid megmentése érdekében?

Először is, amikor elkezded használni a mobilodat, állítsd be, hogy alapértelmezésként a memóriakártya legyen az adatmentés helye. 

Jó, ha felhőmentést is használsz a fontos dokumentumok, fényképek esetében. Ez egy egyszerű fiókszinkronizálással megoldható. Így az adatok visszatöltése gyerekjáték lesz a legrosszabb esetben is.

A szakértő kezek, így munkatársaink is sokat segíthetnek, keress minket, hozd be üzleteinkbe a mobilodat, megtaláljuk a megoldást a bajodra.