Skip to main content

Ami elromolhat az el is romlik, állítja Murphy, és a legtöbb esetben igaza is van, így van ez a mobiltelefonok töltőcsatlakozójával is. A töltőcsatlakozó javítás a mobilszervizek rutinfeladatai közé tartozik, mindennapos eset, kollégáink is nagy rutinnal rendelkeznek benne.

A töltőportok a készülékek legtöbbet használt részei, hiszen az okostelefonjainkon lógunk szinte egész nap, a telefonáláson kívül sok minden egyébre is használjuk: böngészünk, vásárolunk, fizetünk, bankolunk vele, szórakoztatjuk magunkat zenével, filmekkel, játékokkal akár útközben is, így szinte naponta szükséges töltőre rakni. 

A töltőport sérülései

Nincs bosszantóbb, mint amikor használnád a mobilod, de lemerült, és valami hiba miatt nem tudod tölteni. Sok esetben szoros összefüggés van az akkumulátor élettartama és üzemideje között, de sok esetben a töltő vagy a töltőport hibája okozza a galibát. Hogyan tudhatod, melyikkel van a probléma, és mit tehetsz ellene?

Egy új készülék esetében is szükség van a telefon lelkének, az akkumulátornak a feltöltésére néhány naponta, de intenzív használat esetén akár naponta is. Ha a készülék nem veszi fel a töltést, ellenőrizd, hogy működik-e más, kompatibilis töltőkábellel vagy adapterrel. Ha igen, akkor biztos lehetsz benne, hogy a porttal, esetleg a készülékkel van baj.

A töltőcsatlakozó hibáját okozhatja:

  • meglazult csatlakozó
  • törött csapok a töltőcsatlakozóban
  • ha eltömődött a csatlakozó
  • szoftverhiba

Ha a telefon csak bizonyos szögben tölthető, az több, mint gyanús. Sokáig ne használd így, mert komolyabb kárt is tehet benne, inkább vidd be egy szervizbe megnézetni. 

A töltőport eltömődhet, ha homokba, földre ejted, ezen segíthet egy használaton kívüli fogkefe. 

Gyors segítség akár 1 órán belül

Bizonyos esetekben csak a töltőcsatlakozó cseréje segíthet, hozd be üzleteink egyikébe, gyors átvizsgálást követően akár azonnal is segítünk. Szervizünk több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik, kollégáinkat folyamatosan képezzük, így kellő szakértelemmel rendelkeznek, hogy minden helyzetben segíteni tudjanak. 

Márkafüggetlen szervizként vállaljuk minden készülék javítását, legyen az bármilyen gyártmányú és típusú, legyen szó kijelző, hátlap, akku, kamera, hangszóró vagy töltőcsatlakozó cseréjéről. Kiterjedt partnerhálózatunknak és készletünknek köszönhetően gyors segítséget nyújtunk, az ingyenes átvizsgálást, hibafeltárást követően akár 1 órán belül is vállaljuk a telefonok javítását (még a legbonyolultabb Galaxy Z széria esetében is). A cserélt alkatrészekre 180 nap garanciát adunk.

Miből eredhet még töltési hiba?

Amennyiben kizárható a töltőcsatlakozó hibája, más is okozhatja az elégtelen töltést, például a sérült töltőkábel vagy az adapter, de abban az esetben, ha nem az eredeti töltőkábelt használod a mobilod töltésére, a töltők eltérő névleges értékei is okozhatnak galibát. 

És persze nem szabad kizárni az akkumulátor elöregedését, hibáját sem. 

Ha behozod a pesti vagy budai üzletünkbe a töltésképtelen mobilodat, szakértő munkatársaink ingyenes átvizsgálásnak vetik alá, és a hiba megállapítása után a beleegyezéseddel kezdik meg a javítását, amennyiben elfogadod a becsült javítási költséget. 

Töltőcsatlakozó javítás azonnal

Még ha kacérkodsz is a gondolattal, hogy a fentiekben bemutatott hibaokok kizárása után az internetes útmutatók alapján magad kezdj neki a javításnak, nem javasoljuk. Legjobb, ha szakemberre bízod. 

Hozd be hozzánk, szakértelemmel és korrekt árakkal várunk!