Skip to main content

A telefon hangszóró csere is a szervizek mindennapos tevékenységei közé tartozik, legyen szó bármilyen márkájú vagy típusú készülékről. Az okostelefonok ma már mindennapjainak szerves részei, számtalan dologra használjuk a kapcsolattartáson kívül, akár munkaeszközünk is lehet, de szolgálhatja a szórakoztatásunkat, illetve számos, pénzzel kapcsolatos ügyünket is intézhetjük rajtuk keresztül. 

Azonban egy okostelefon sem tűnik már olyan okosnak, ha a hangszórói hirtelen leállnak. Mind az iPhone, mind az egyéb készülékek felhasználói is nagyban támaszkodnak a hangszórókra. Nélkülük nem tudunk telefonálni, nem lehet zenét hallgatni, de nem halljuk a figyelmeztetéseket, értesítéseket, ha például új szöveges üzenet érkezik. Egy néma okostelefon nemcsak bosszantó, de frusztráló is.

Mi a teendő, ha nem működik a hangszóró?

A legtöbb mobiltelefon több hangszóróval is rendelkezik, a belső hangszóró felel a hívásokért, míg a külső a zenéért és a telefon hangjaiért, a csörgésért és az értesítésekért, de akár az ébresztésért is. 

A telefon váratlan elnémulását többféle probléma is okozhatja, így beállítási hiba, beázás, szoftverhiba, de akár egy sérült alkatrész is. Van, amit Te magad is könnyen ellenőrizhetsz, de vannak olyanok is, amelyeket csak a szervizben a tapasztalt szakemberek tudnak orvosolni, ilyen lehet a hangszóró cseréje. Samsung készülékedet vagy iPhone-odat is nyugodtan ránk bízhatod, szakszerű gyorsszervizzel, kedvező árakkal várunk, blogbejegyzésünkben bővebben is olvashatsz róla. 

Megoldások, amiket Te magad is kipróbálhatsz

Persze lehet, hogy nem tartod magad műszaki szakembernek, és legszívesebben a legkisebb probléma esetén is szervizhez fordulnál segítségért, de útmutatónk segítségével tehetsz egy próbát, hiszen van néhány könnyen kivitelezhető megoldási javaslatunk. Némelyik triviálisnak tűnhet, de hidd el, gyakran találkozunk ilyenekkel, így javaslatainkkal csak időt szeretnénk neked spórolni, arról nem is beszélve, hogy kínosnak is érezheted egyiket-másikat, ha egy szervizes szembesít vele.

  • Biztos vagy benne, hogy nincs lenémítva a telefonod? Előfordul, hogy egy előadás vagy megbeszélés miatt lenémítottad a telefonodat, majd elfeledkeztél a visszaállításról. Ha csak ez okozta a problémát, máris időt és pénzt spóroltál magadnak. 
  • Ellenőrizted az alkalmazások hangbeállításait? Vannak alkalmazások, amelyek lehetőséget biztosítanak a hang némítására a telefon hangerő-szabályozójától függetlenül.
  • Nem maradt csatlakoztatva a fülhallgató? A legtöbb készülék automatikusan kikapcsolja a külső hangszórót a fejhallgató csatlakoztatásakor.
  • Szoftverprobléma is okozhatja a telefon némaságát. Frissítsd a telefon operációs rendszerét, hátha megoldódik a probléma.
  • A gyári beállítások visszaállítása is megoldást jelenthet. Előtte ne felejts el biztonsági másolatot készíteni a telefon tartalmáról, amennyiben nincs beállítva felhőmentés. 

Blogunkban sok egyéb hasznos tanáccsal is szolgálunk a telefonokkal, lehetséges meghibásodásokkal kapcsolatban, érdemes lehet átböngészni, hátha ráakadsz magad is a megoldásra. 

Amikor csak a telefon hangszóró csere segít

Amennyiben az előző javaslatainkat végigcsináltad, de nem vezetett egyik sem eredményre, nem marad más, mint szervizbe vinni a készüléket. Mi ingyen bevizsgálással várunk, és a hiba felderítése, a javítás várható költségeinek megbecsülése után csak a beleegyezéseddel kezdjük meg a javítást. 

A legtöbb esetben a hangszóró cseréjével megoldható a probléma, de előfordulhat, hogy új készülék vásárlását javasoljuk. Keress minket bizalommal pesti vagy budai üzletünkben.